tiistai 7. toukokuuta 2013

Three girls working in the bar ;)

Aamulla heräsimme varhain ja lähdimme ostamaan työpaitoja erikoisliikkeestä. Kun saimme paidat ostettua Tiia ja Tanja lähtivät töihin ja Henni lähti kämpille, sillä hänellä alkoi työt myöhemmin.

Olin töissä 10.30-16.00. Kun saavuin työpaikalle muut työntekijät esittelivät taukohuoneen, pukuhuoneen sekä baarin tilat. Sitten pääsinkin jo suoraan palvelemaan asiakkaita, harjoittelemaan drinkkien tekoa sekä kahvikoneen käyttämistä ja muita juttuja. Onneksi työkaverit ovat todella mukavia ja jaksavat koko ajan neuvoa, samatkin asiat monta kertaa. Työskentelin myös hetken alakerran baarissa, mutta siellä oli melko hiljaista, joten loppupäivän sitten taas työskentelin ylhäällä. Onneksi asiakkaat ovat ymmärtäväisiä kun opettelen uusia asioita ja vain naureskelevat kun kerron että on ensimmäinen päiväni. He myös kehuvat ja taputtavat kun olen palvellut heitä.
Ruokailemme alakerran taukohuoneessa, jonne ravintolan kokit tuovat ruuan. Tänään päivällä tarjolla oli: leipää, hedelmiä, ranskalaisia, kalaa, kanaa ja tonnikalaa sekä tomaattia.
Huomenna sitten töihin 9.00. :)

-Tiia

Menin töihin puoli 11. Kun saavuin Hotel Balille, menin baaritiskille, jossa työntekijät olivat työnteossa. Naistyöntekijä lähti näyttämään pukuhuoneen, jossa voisimme vaihtaa työvaatteet päällemme. Kun olin vaihtanut vaatteet, menin työntekijän ja Tiian kanssa baariin. Anttonio (työntekijä) kehui uutta työpaitaa ja antoi harjoittelijan nimikyltin (prácticas). Sen jälkeen aloitin työnteon. Kävin kiertämässä hissillä katsomassa toista baaria, minkälainen se oli ja missä se oli. Palvelin asiakkaita ja opettelin tekemään isolla "monitoimikoneella" maitokahvia, kiehuttamaan maitoa ja tekemään teetä, keräsin astioita pihapöydiltä ja sisäpöydiltä tarjottimelle, täytin ja tyhjensin astianpesukonetta monta kertaa koska astioita kertyi todella paljon, opettelin tekemään muutamia drinkkejä, opin kaatamaan olutta hanasta (aluksi haastavaa, mutta sen oppi nopeasti) ja muuta yleiseen siisteyteen liittyviä työtehtäviä. Työntekijät auttoivat kun tarvitsin apua. Ruokailu oli työpäivän alkupuolella. Ruokana oli: wokkivihanneksia, kanaa, kalaa ja katkarapuja, ranskalaisia, tonnikalaa sipulin ja tomaatin kera, leipää ja hedelmiä. Asiakkaitten kanssa kommunikointi oli ihan helppoa, muutamia ihmisiä lukuunottamatta, jotka eivät puhuneet muuta kuin espanjaa, mutta silloin vain täytyi kutsua joku toinen palvelemaan. Asiakkaat taputtivat minulle ja kehuivat. Päivä meni nopeasti, kun tekemistä oli koko ajan baarissa. Työntekijät taputtelivat olalle, kun osasin hyvin ja kunnolla tehdä työni. Hotel Balilla on mukava työskennellä, työntekijät ovat mukavia ja huumorintajuisia, joitten kanssa voi heittää vitsiä ja nauraa, eivätkä he ole tiukkapipoja. Pääsin lähtemään töistä 16.00 ja hyvä fiilis jäi huomiseen työpäivään! :) Tervetuloa huominen iltavuoro(15.00-21.00)! :)

<3=Tanja


Työvuoroni alkoi tänään klo 15.00. Menin hyvissä ajoin työpaikalle, koska minun täytyi vaihtaa työvaatteet ensin. Tiia tuli näyttämään minulle alakerrassa olevat henkilöstön tilat. Siellä vaihdoin vaatteet ja näin ruokailutilat. Sitten menimme takaisin ylös. Aluksi Tanja ja Tiia neuvoivat pari asiaa jotka olivat oppineet aamun aikana. Olimme kaikki yhtäaikaa töissä tunnin ajan :) Sitten kun Tiian ja Tanjan työt loppuivat he lähtivät ottamaan aurinkoa ja sovimme että he tulevat hotellille minua vastaan kun pääsen töistä. Jatkoin työskentelyä muun henkiökunnan kanssa. Kun asiakkaat tulivat tilaamaan, otin heiltä tilauksen vastaan ja jos en tiennyt kuinka juoma/ruoka tehtiin kysyin joltain apua. Mielestäni näin oppi helposti, ja kun tilaukset oliva aikalailla samoja niin asiat jäivät mieleen, "kertaus on opintojen äiti". Suurin osa asiakkaista on maksanut ruuat ja juomat etukäteen, ja heillä on rannekkeet joista sen tunnistaa. (All inclusive). Heille on tietyt ruuat ja juomat jotka he saavat "ilmaiseksi". Opettelin tänään tekemään monenlaisia drinkkejä, kaatamaan olutta hanasta ja myös limppareita. Tekemään kahvit, laite jolla ne tehtiin oli erikoinen ja Espanjassa on monenlaisia kahveja. Vaikka kaikki ovat samaa normaalia kahvia niin jokaiselle on omat espanjankieliset nimet. Jokaiseen tulee vain erimäärä kahvia ja maitoa. Osa asiakkaista puhua Espanjan sekaista Englantia ja oli välillä vaikeaa saada selvää mitä he sanoivat. Mutta jos jotain ei ymmärtänyt niin onneksi oli mukavat työkaverit jotka auttoivat :) Joskus seitsemän aikaan yksi työntekijöistä kysyi haluanko mennä syömään, ja myöntävän vastauksen jälkeen hän opasti minut alakertaan jossa oli henkilökunnan tilat. Menimme keittiöön jossa tehtiin ravintolan ruuat. Kokki toi minulle lautasellisen ruokaa, siinä oli mm. nakkeja, perunoita, porkkanoita, lihaa, kanaa ja kalaa. Ruoka oli todella hyvää! Sitten baarin työntekijä lähti käymään jossain ja toi tullessaan lautasen jossa oli erilaisia jälkiruokia, olin jo aivan täynnä joten maistoin muutamaa niistä. Sitten palasin takaisin ylös. Lomailjat alkoivat lähteä altailta, joten asiakkaitten määrä väheni. Siinä välissä ehti hyvin täyttää jääpala lokerot ja siivota pöydät ulkoa ja sisältä. Ei mennyt kauaa kun aulassa alkoi iltaohjelma lapsille. Asiakkaita alkoi virrata baariin ja kiire alkoi. Tein monenlaisia drinkkejä ja muita juomia. Pian kello oli jo yhdeksän ja baarin "pomo" Luukas sanoi että voisin lähteä. Hän kiitti päivästä ja sanoi että pärjäsin ihan hyvin katsottuna siihen että oli ensimmäinen työpäiväni. Lähdin töistä hyvällä fiiliksellä, ensimmäinen työpäivä oli pulkassa enkä ollut mokannut mitään pahasti! :D Huomenna menen töihin klo 10 ja pääsen klo 16 :) Huomista odotellessa!

Rakkain terveisin Henni :)


Työpaikka oli kaikinpuolin mukava meidän kaikkien mielestä. Saamme juoda työpäivän aikana limppareita aina kun haluamme. Talo tarjoaa lämpimän ruuan jokaiselle kerran päivässä. Ja koko henkiökunta on todella mukavia ja auttavaisia! Osa jopa osaa muutaman sanan suomea ;) Toivomme että opimme paljon lisää ja että työilmapiiri pysyy aina noin mukavana!

Adios, tytöt :)

1 kommentti:

  1. Moi onpa mukava kuulla, että alkuvaikeuksien jälkeen kaikki on hyvin. Täälläkin alkaa olla viimeiset viikot käsillä ennen kesälomaa, mutta sää ei ole kovinkaan kesäinen. Jospa se muuttaa aurinkoiseksi, kunhan päästään kesäkuulle. Nauttikaahan auringosta, paikallisesta juoma- ja ruokakulttuurista. Joko paellaa olette maistaneet?
    Terkkuja ja mukavaa TOPaikaa siellä kaukana. Mukava, kun pidätte blogia, niin voimme seuraillamiten siellä menee ;) Terv.Tuula

    VastaaPoista