maanantai 6. toukokuuta 2013

Ensimmäinen "työpäivä"

Aamulla laitoimme päälle mustat farkut ja mustat t-paidat niinkuin meitä oli aikaisemmin käsketty pukeutumaan. Aamun lämpötila  näytti + 30 astetta. Lähdimme kävelemään työpaikalle Elenan ja muiden työssäoppijoiden kanssa jotka olivat muun maalaisia. Kun saavuimme työpaikalle emme päässeetkään heti töihin vaan hotellin johtaja sanoi että meillä on vääränlaiset paidat ja että meidän pitää tulla töihin klo 17.00 ja ostaa ennen sitä valkoiset pitkähihaiset paidat. Lähdimme takaisin kaupunkia kohti ja koitimme etsiä oikeaa liikettä josta saisimme paidat, mutta liike oli kiinni, koska oli lounas aika ja silloin kaikki liikkeet ovat kiinni 14-17. Lähdimme ruokakauppaan ja siitä takaisin asunnolle. Teimme ruokaa ja pian meidän piti lähteä takaisin työpaikalle, ilman valkoisia paitoja..

Kun saavuimme hotellille, siellä oli töissä baarin "pomo" ja hän sanoi että emme voi työskennellä ilman valkoisia paitoja. Hän sanoi että meidän pitääkin ostaa valkoiset lyhyt hihaiset kauluspaidat. Lähdimme takaisin liikkeeseen jossa olimme käyneet päivällä. Kuitenkin ensin päätimme katsoa lähellä olevat liikkeet läpi, tuntien kävelyn jälkeen päädyimme siihen samaiseen liikeeseen. Paidat olivat kuitenkin aivan liian kalliit, emmekä olleet osanneet varautua sellaisiin summiin, joten lähdimme taas takaisin Hotel Balille. Kun saavuimme perille, baarin "pomo" ihmetteli että miksi emme ostaneet paitoja koska hänen mielestään se oli pieni summa. Koitimme selittää että emme tarvitse paitoja Suomessa ollenkaan, emmekä siksi olleet valmiita maksamaan sellaista summaa. Hän meni hotellin johtajan puheille ja johtaja sanoi että työpaikka maksaa paidat. Hän sanoi että meidän pitää mennä heti ensimmäisenä huomen aamulla liikeeseen ostamaan paidat, koska sitä ennen ei ole asiaa töihin!

Oletimme että saamme työskennellä kaikki yhtä aikaa, mutta tänä aamuna hotellin johtaja sanoi että yksi työskentelee yksin ja kaksi muuta yhdessä. Kun illalla kävimme baarin "pomon" luona, hän sanoikin että kaikki työskentelee yksin. Mielestämme tämä järjestelmä on todella huono sillä jokainen joutuu olemaan yksin, sekä töissä että vapaa-aikana eikä yhdessä olo aikaa ole juuri ollenkaan.

Baarin henkilökunta puhuu aika huonoa englantia, joten kommunikointi heidän kanssaan on hieman vaikeaa, vaikka Elena sanoi aikaisemmin että kaikki puhuvat todella hyvää englantia. Jospa espanjan kielitaito kehittyy töissä ollessa.

Jalkamme ovat aivan poikki 11 kävely tunnin jälkeen! Saipahan kunnon jalka- ja pepputreenin :D
Tulipa taas huomatuksi, että täällä mikään uusi asia ei ala niinkuin pitäisi. Kaikki asiat hoituvat todella hitaasti ja asiat muuttuvat koko ajan. Toivotaan että huomenna pääsemme jo työnmakuun! :)

- tytöt



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti